Посланици Архив 2021

Ивет Горанова

Най-добрата българска състезателка по карате. Тя се състезава в категория  до 55 кг. „кумите“. Шампионка от Олимпийските игри в Токио, златна медалистка от Европейските игри в Минск през 2019 г., бронзова медалистка от Световното първенство през 2018 г.

 

 

Ансамбъл по художествена гимнастика

Ансамбълът по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика спечелиха златните медали на  Олимпийските игри в Токио 2020. Освен Олимпийската титла момичетата от ансамбъла имат в колекцията си още световна титла, две европейски титли, два сребърни и един бронзов медал от Европейските игри в Мински през 2019 г.

 

 

Боряна Калейн

Боряна Калейн е една от най-добрите български състезателки по художествена гимнастика. Тя завърши на 5-о място на Олимпийските игри в Токио, а по-рано през годината завоюва сребърен медал в многобоя на Европейското първенствo. Други големи успехи във визитката на Калейн са сребърен медал (отборно) от Световното първенство през 2018 г., три бронзови медала от Европейското първенство през 2019 г.

 

 

Ивайло Иванов

Състезател по джудо в категория до 81 кг. Печели сребърни медали на Европейското първенство през 2020 г. и Европейските игри в Минск 2019 г. В кариерата си има множество отличия от най-големите шампионати по джудо.

 

 

Денислав Коджабашев

Най-добрият ни паралимпийски състезател по тенис на маса. Участник на Паралимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. През 2018 година той печели исторически за страната ни сребърен медал на Световното първенство по тенис на маса за хора с увреждания.