Европейската седмица на спорта завърши с #BeActiveTour във Видин

 

Над 200 деца от 8 клуба се включиха в демонстрациите и игрите във Видин в последния ден от обиколката на Европейската седмица на спорта в страната. На финала на инициативата #BeActiveTour, организирана от Община Видин и Министерството на младежта и спорта, жителите на града край Дунав се радваха и аплодираха младите спортисти в демонстрациите по футбол, лека атлетика, баскетбол, стрийтбол, волейбол, джудо и кану-каяк.

        Събитието откри началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта и ръководител на проекта „Европейска седмица на спорта“ Александър Георгиев. Той заяви, че основните цели на кампанията са да бъдат запалени все повече деца да спортуват и да бъдат привлечени повече хора към активен и здравословен начин на живот. Той благодари на клубовете, спортистите и децата, участници в #BeActiveTour.

         „Видин отново е част от Европейската седмица на спорта, за което ви поздравявам. Вярвам, че с вашата помощ ще достигнем до още повече млади хора, които да изберат своя спорт и един ден да прославят града ви и България “, каза той.

      „Правителството на България и местната власт трябва да си протегнат ръка, за да осигурим здравето и бъдещето на нашите деца. Радвам се, че днес на това събитие има толкова много млади хора, защото без спорт няма здраве, а без здраве няма бъдеще“, каза на откриването на #BeActiveTour във Видин кметът д-р Цветан Ценков. Той получи почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за оказаната подкрепа при реализирането на инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта 2021.

       Гост на събитието бе и заместник-кметът на Видин в направление „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата“ Светослав Скорчев.

     Александър Георгиев и Цветан Ценков проведоха работна среща преди старта на #BeActiveTour. На нея бе поставен акцент върху спортната инфраструктура на града. Бяха обсъдени състоянието на СК „Колодрум“ и стадион „Георги Бенковски“ и варианти за реновиране. Представен бе и проект за обновяването на гребната база.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Comments are closed.