Европейската седмица на спорта 2017 ще се проведе от от 23 до 30 септември

Скок

Министерството на младежта и спорта за трета поредна година организира Европейска седмица на спорта в България. За 2017 г. тя ще се проведе между 23 и 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях по време и след Европейската седмица на спорта.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност.

Министър Красен Кралев ще открие Европейската седмица на спорта на 23 септември. Водещото събитие ще бъде спортен панаир - мащабно спортно шоу с демонстрации на различни спортове, игри и физически упражнения. Ще бъдат създадени условия за включване на непрофесионални участници, граждани и деца под ръководството на квалифицирани треньори, инструктори и аниматори от федерации и от Националната спортна академия „В. Левски“, спортни и фитнес клубове. Кампанията е насочена към четири фокус-теми: Упражнения на открито, Спортове на закрито и с топка, Водни спортове и Образование чрез спорт.

Comments are closed.