Европейска седмица на спорта #BeActive ще бъде открита на 23 септември в Борисовата градина

Be_Active_MMS_2015_BB_0034

Със спортно изложение ще бъде открита на 23 септември от 10.30 часа в Борисовата градина Европейската седмица на спорта #BeActive. Изложението „Избери спорт #Бъди активен“ се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive.

„Избери спорт #Бъди активен“ ще се състои на 23 и 24 септември в Борисовата градина на гърба на „Слончето“ откъм езерото „Ариана“. На него водещите спортни федерации ще представят възможностите за практикуване на техните спортове на територията на София и ще направят демонстрации.

Заповядайте в Борисовата градина, за да си изберете спорт и да се включите в игрите, организирани от отделните федерации. Ще можете да се докоснете до магията на леката атлетика чрез специалната програма на Международната федерация „Детска атлетика“. На татамито ще се докоснете до бойните изкуства таекуондо, карате, кик бокс и муай тай. Баскетболни кошове, волейболни и мрежи за бадминтон ще са на разположение на всеки, който иска да поиграе. Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „Ариана“. Презентации и демонстрации ще направят още федерациите по фехтовка, модерен петобой, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, художествена гимнастика, кану-каяк, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски. Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област ще направи зумба демонстрация, в която могат да се включат всички желаещи.

Европейската седмица на спорта се организира за трета поредна година. За 2017 г. тя ще се проведе от 23 до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.

Европейската седмица на спорта #BeActive ще бъде закрита във Варна с голямо спортно-музикално шоу в Двореца на културата и спорта от 18.00 на 30 септември.

No Comments Yet.

Leave a comment