Зам.-министър Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive във Велико Търново

DSC_0789

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive и във Велико Търново, в присъствието на кмета на града Даниел Панов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от Велико Търново Цветан Цветанов, евродепутатa Ева Майдел и голямата надежда на българското плуване Антъни Иванов, който е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта в България. Над 200 деца бяха активни и се включиха с разнообразни занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат в спортен комплекс „Ивайло“.

„Министерството на младежта и спорта вече трета година е координатор за България на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive и за нас тя е сред най-важните ни събития. Защото Европейската седмица на спорта популяризира масовия спорт - спортът, достъпен за всеки един от нас и активния начин на живот. През тази седмица забравяме за медали, резултати и високи постижения и говорим само за това, което всеки от нас трябва да прави – да живее активно“, каза заместник-министър Ваня Колева. По думите й приоритет №1 на Министерството на младежта и спорта е да върне децата на спортни площадки, зали и терени. Тя благодари на Антъни Иванов, че се включва активно в кампанията на ММС, защото по този начин ще даде пример на много свои връстници и деца да се занимават активно със спорт.

Приветствени думи отправиха и кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел и Антъни Иванов. В рамките на кампанията във Велико Търново всеки, който иска да тренира, може да го направи свободно на стадиона и залите в спортен комплекс „Ивайло“. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще се провеждат занимания по волейбол и бадминтон, а тренировки ще се провеждат и на новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”.

Рано сутринта пък Ваня Колева, Цветан Цветанов и Даниел Панов дадоха пример за активен и здавословен начин на живот и започнаха деня с крос на пистата на стадион „Ивайло“.

Европейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициатива на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта. Вчера инициативата беше открита в София от министър Красен Кралев с изложението „Избери спорт #Бъди активен“ в Борисовата градина. Със спортна панорама, на която се представиха над 30 клуба пък се включиха от Благоевград. Предстоят множество спортни събития във Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

No Comments Yet.

Leave a comment