Зам.-министър Стоян Андонов откри демонстративен турнир от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на демонстративен турнир по футбол за хора с интелектуални затруднения. Събитието е част от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс, която се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В демонстрациите се включиха отборите на Федерация „Адаптирана физическата активност“ – ФАФА и СК „Адаптирани спортове“. С футболната среща се сложи край на Спортния панаир в „Асикс Арена“ (24-25 септември), част от Европейската седмица на спорта.

Зам.-министър Андонов поздрави състезателите за силния дух, който носят и за любовта им към спорта. Той връчи на участниците и от двата отбора златни медали и награди.

На събитието присъстваха още председателят на Спешъл Олимпикс България Храбър Натов и националния директор на организацията Христо Христозов.

Европейската седмица на спорта продължава с Нощта на спорта #BeActive Night, която ще се проведе тази вечер от 18,00 ч. пред НДК. Кампанията е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Comments are closed.