Как да започнем?

Чували сте статистиката, знаете какво трябва да направите, но откъде да започнете?
Отделете време да помислите за това, колко активни сте физически в ежедневието си, като си зададете няколко прости въпроса.

Например:
Колко часа на ден прекарвате в седнало положение? (Не забравяйте да включите в сметката и времето, през което седите, докато пътувате до работа; времето, което прекарвате на бюрото си; докато вечеряте, докато гледате телевизия, и т.н.).
Помислете - имате ли лесен достъп до паркове и други зелени площи? Има ли вело алеи наблизо? Разходете се из квартала си и хвърлете по едно око /огледайте.
Как се придвижвате до работното си място? Ако вървите пеш - това е активност. Ако се движите с кола, това вече не е ...

А децата ви? Колко часа прекарват те пред компютъра или в гледане на телевизия? И колко часа физическо възпитание имат в училище? А какво ще кажете за тяхното придвижване – активно ли е то?

Ето това е отправната ви точка. Но накъде да тръгнете от тук нататък?
Започването на по-активен начин на живот е ангажимент, който трябва да поемете, но това в никакъв случай не бива да бъде трудно и непоносимо за вас. Има много прости начини да бъдеш активен (#BeActive) - и много начини, по които да го направиш. Въпросът е да успееш да намериш, кое работи най-добре при теб .
Ние взехме този факт под внимание и структурирахме Европейската седмица на спорта около четири Focus Day settings - образование, на работното място, на открито, както и спортни клубове и фитнес центрове. Това са само няколко от местата, където можете да бъдете активни в ежедневието си. Можете да опитате да направите ходенето си на работа по-активно, можете да отидете на дълга разходка през уикенда или просто да се изкачвате по стълбите, когато е възможно.

Възможностите са безкрайни, а ние сме тук, за да ви помогнем, така че очаквайте нашите съвети. Ще се радваме да чуем и някои от вашите идеи. Моля, споделете ги в секцията за коментари.

Започнете. Бъдете активни. #BeActive. Ние ви предизвикваме.

Comments are closed.