Над 50 федерации и клубове представят дейността си на #BeActiveNight

Над 50 спортни федерации и клубове ще представят дейността си по време на Спортното селище и Нощта на спорта #BeActiveNight. Събитията са част от Европейската седмица на спорта #BeActive и ще се проведат на 24 септември пред Националния дворец на културата.

След 16,00 ч. посетителите ще могат да видят демонстрации, да получат информационни материали и да се запознаят с различни спортове – футбол, волейбол, борба, бокс, художествена гимнастика, тенис, аеробика, хандбал, канадска борба, фехтовка, джудо таекуондо, бадминтон, брейк, ски и други.

Старт на #BeActiveNight в 18,30 часа ще дадат заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков и европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. В церемонията ще се включат и посланиците на инициативата Ивет Горанова, олимпийска шампионка по карате от Токио и Маргарита Василева, световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика.

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“, а инициативите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Comments are closed.