Спортисти от всички възрасти ни призовават да бъдем активни в Европейската седмица на спорта

Някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта, която тази година ще се проведе от 23 до 30 септември.

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, талантливите лекоатлетки Лиляна Георгиева (сребърна медалистка на 1500 м от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки) и Александра Начева (световна вицешампионка в тройния скок за девойки под 18 г.), паралимпийският и световен шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди, волейболистът Цветан Соколов, шампионката в слалома от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Радена Ангелова, футболният национал Ивелин Попов, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов, европейската шампионка за девойки до 18 години по тенис на маса на двойки Мария Йовкова и заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова ще бъдат хората, които ще промотират активния начин на живот и ползите от спорта.

Спортистите ще се включат в събитията, организирани от Министерството на младежта и спорта и ще запишат специални видео послания към своите фенове.

ММС за трета поредна година организира Европейска седмица на спорта в България. За 2017 г. тя ще се проведе със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях по време и след Европейската седмица на спорта.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност.

No Comments Yet.

Leave a comment