С Ден на отворените врати Велико Търново се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive

Община Велико Търново обяви Ден на отворените врати на спортните съоръжения на стадион „Ивайло“, където футболен клуб „Етър“, клубовете по художествена гимнастика, спортна гимнастика, борба и баскетбол проведоха открити тренировки за да привлекат повече желаещи да се занимават активно със спорт. За втора поредна година Община Велико Търново се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Общоевропейската инициатива има за цел да популяризира физическата активност и спорта за всички.

3-24 „За нас в министерството на младежта и спорта е много важно, че все повече деца и млади хора се включват в инициативи като Европейската седмица на спорта. Пожелавам ви да продължите да бъдете физически активни във всички етапи на вашето израстване, защото спортът е най-добрият начин за създаване на пълноценни и реализирали се личности“, заяви заместник-министър Асен Марков на откриването на спортния празник на стадион „Ивайло“.
4-24Заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев поздрави присъстващите и напомни на децата, че комютрите са забавни, но нищо не може да замени играта с връстници. За да подкрепят кампанията #BeActive на стадиона бяха и бронзовият медалист от САЩ`94 футболиста Бончо Генчев и лекоатлетката Галина Пенкова, четвърта на Олимпийските игри в Москва през 1980 г. с българската щафетата на 4 х 100 метра.

s55-17На официалния терен на стадиона се проведе открито занимание по футбол на деца от школата на „Етър“ и момчета, желаещи да се занимават с този спорт. Малките гимнастички от клуба по художествена гинастика „Етър Елит“ подариха на зам.-министър Марков виолетова бухалка с пожелание България да има физическо активно, здраво, интелигентно и талантливо поколение. В залата на СК „Етър-Виктори 2011“ се проведе турнир по борба за ученици от различни училища. На обновените със средства от ММС спортни съоръжения във Велико Търново се проведоха още открити тренировки по баскетбол, спортна гимнастика, лека атлетика, шахмат, волейбол и бадминтон.

s10На 13 септември (вторник) от 10,00 часа в Европейската седмица на спорта #BeActive се включва и Благоевград, където на централния площад ще се представят всички спортни клубове.

s3„Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия и се организира за втора поредна година в 31 държави от стария континент. Проектът в България е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейската комисия. Целта на инициативата е да се насърчат всички хора, без значение от тяхната възраст, занимание и спортни умения, да бъдат физически активни.

No Comments Yet.

Leave a comment