С #BeActiveTour ММС изнесе Европейска седмица на спорта и във Враца

Инициативата #BeActiveTour на Европейската комисия, организирана от Министерството на младежта и спорта, обедини състезатели, деца и всички, които обичат да спортуват и във Враца.  В Европейската седмица на спорта (23 - 30 септември), след "Нощ на спорта" в София (25 септември),  #BeActive продължава да увлича още хора в различни градове в страната.

Целта е да ангажира интереса към спорта чрез спортни игри, демонстрации и различни активности. Във Враца вчера (28 септември) 8 спортни клуба представиха своята дейност пред жители и гости на града. В спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведоха демонстрации по лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис на маса, борба и колоездене.

Събитието се организира от Община Враца в партньорство с Министерството на младежта и спорта, а спортният празник бе открит от Александър Георгиев, началник на кабинета на министъра на младежта и спорта и ръководител на проекта „Европейска седмица на спорта“.

„С удоволствие установявам, че с всяка изминала година Европейска седмица на спорта се радва на все повече участници. Спортът не е само високи постижения, той е здраве, начин на живот и не на последно място той създава прекрасни приятелства. Надявам се да успеем да запалим искрата на активния и здравословен начин на живот във всички деца тук“, каза Александър Георгиев и изрази своята благодарност към Община Враца, спортните клубове на града и всички спортисти и деца, които се включиха в активностите на инициативата.

На официалното откриване бе зам.-кметът на Враца в направление „Култура, спорт, социални и младежки дейности, туризъм и инвестиции“ Александър Владимиров. Той поздрави Министерството на младежта и спорта за организацията на събитието. Александър Георгиев връчи почетен плакет на ММС за оказаната подкрепа при реализирането на инициативата #BeActive Европейската седмица на спорта 2021 на кмета на Враца Калин Каменов.

Сред гостите на събитието бяха още председателят на Общински съвет – Враца Владимир Христов, както и председателят на комисията по спорта към ОС Ангел Иванов и Момчил Калистратов – член на комисията.

Днес (29 септември) още много деца, състезатели и спортисти ще се включат в #BeActive в Монтана, а утре инициативата е във Видин. Събитията от Европейската седмица на спорта се провеждат при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

#BeActive е част от инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Comments are closed.