Турнир по тенис в колички през Европейската седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на турнир по тенис на корт в колички. Събитието е част от Европейската седмица на спорта #BeActive и се реализира за втора поредна година.

„За мен е удоволствие да бъдем заедно на този турнир, който вече стана традиционна част от Европейската седмица на спорта. Благодаря Ви, че спортувате, като така давате чудесен пример колко е важна физическата активност за всеки един член на нашето общество. Разчитаме на хора като Вас, които вече са открили своя спорт и физическа активност да мотивират колкото се може повече наши съграждани към системни занимания със спорт“, заяви Андонов.

Той пожела много успехи на състезателите и ги изненада с подаръци.

На събитието присъстваха още генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова и Борис Томов, който е координатор на проект, реализиран от БФТ за втора поредна година по програмата на ММС за развитие на спорта за хора с увреждания.

По-късно заместник-министър Андонов участва в представянето на Европейската нощ на спорта (#BeActive Night), която през тази година ще се реализира за пръв път и се организира от Министерството на младежта и спорта и Столична община със съдействието на НДК.

В представянето взеха участие още председателят на Столичния общински съвет и фондация „София – Европейска столица на спорта“ Елен Герджиков, председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков и преподаватели от НСА „Васил Левски“.

Зам.-министър Андонов запозна присъстващите с основната цел на Европейската седмица на спорта и представи част от събитията, включени в #BeActive Night.  

   

На 29 септемвери от 19,00 до 22,00 ч. в площите около НДК  Министерството на младежта и спорта организира спортни демонстрации по лека атлетика, баскетбол, бокс, тенис, фехтовка, кану-каяк, футбол, таекуондо, канадска борба, ролери, музикални изпълнения и игри, така нареченото „тихо парти“ със слушалки, виртуални спортни симулации, целящи да осигурят преход от игрите към реалната физическа активност. Част от събитието ще бъде и турнир по стриийт финтес, организиран от първия у нас фитнес клуб „Стрийт Уъркаут България“, чийто президент е славният ни гимнастик Йордан Йовчев. Ще бъде осигурена фотокабина, а светещ балон ще привлича интереса на столичани.

От 17,00 до 21,00 ч. жителите и гостите на града ще могат да се включат и в организираните от Столична община прояви, които също са част от Нощта на спорта - първото по рода си скоростно изкачване по стълбите на НДК, състезание по ориентиране из сградата и състезание по фасадно изкачване.

Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“ – програма за образование, обучение, младеж и спорт, която стартира през 2014 г. Тя е базирана на интегриран подход, който гарантира ефективно взаимодействие между всички сектори в областта на образованието, обучението, младежта и спорта. 

Comments are closed.