Европейска седмица на спорта в Казанлък

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри спортния празник в Казанлък, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

„Много се радвам да бъда част от този празник, с който ние искаме да покажем на всички ученици и училища в страната, че спортът може и трябва да съществува в училище. Най-добрата връзка между клубовете и децата е училището, а какво по хубаво от това да има спорт в училище и не напразно часът се казва физическо възпитание  - това е част от общото възпитание. Спортът прави хората силни не само физически, но им помага и да се справят с всякакви предизвикателства. Пожелавам Ви спортът да Ви носи удоволствие, защото той е здраве и да прерасне в ежедневие за всички”, каза Андонов в своето приветствие към учениците от Основно училище „Георги Кирков“, където се проведе открит урок по физическо възпитание.

На събитието присъства и старши експерт спортни дейности Донка Павлова от община Казанлък, която благодари лично от името на кмета на общината Галина Стоянова за инициативата.

„Един от най-важните приоритети за община Казанлък са образованието и развитието на спорта. Затова с най-голямо удоволствие подкрепихме инициативата. На територията на община Казанлък развиват своята спортна дейност повече от 40 спортни клуба, които подпомагат за развиването  на физическата активност сред учениците. Благодаря на организаторите и на домакините, че направиха възможен днешния спортен пранзик“, допълни Павлова.

Директорката на училището Любомира Абдишева също поздрави децата и ги насърчи да продължават да спортуват.

Възпитаниците на училището имаха възможността да проведат тренировка по тенис на корт, баскетбол и волейбол с професионални треньори и демонстрираха своите умения пред зам.-министър Андонов.

Спортният празник в Казанлък приключи с награждаването на най-добре представилите се деца, на които Андонов връчи специални подаръци.

 Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България  са част от проекта на ММС  „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

Comments are closed.