Европейската седмица на спорта в Созопол

Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта Айлин Дахилова-Василева се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive в Созопол.

„Инициативата Европейска седмица на спорта стартира през 2015 г. и всяка година по това време във всички държави в Европейския съюз децата спортуват така, както днес спортувате и Вие, скъпи ученици. Поздравявам Ви за добрата физическа подготовка, която показвате. Бъдете здрави и активни и не забравяйте, че спортът ще Ви научи на много качества, които ще са Ви полезни през целия живот“, заяви Айлин Дахилова–Василева, която връчи специални подаръци за всички, които се включиха в #BeActive. 

Възпитаниците на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поморие имаха възможността да проведат открит урок по футбол, баскетбол и лека атлетика и демонстрираха своите умения пред Айлин Дахилова – Василева, зам. кмета на Созопол Катя Стоянова, Христо Бардуков - младши експерт на Комисия по младежки дейности и спорта в община Созопол и директорът на учебното заведение Димитринка Щерионова.

„Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че включи община Созопол в тази прекрасна кампания – Европейска седмица на спорта #BeActive. Една от основните инициативи на община Созопол е именно чрез спорт да се борим срещу престъпността и вредните зависимости при младите. Поздравявам и ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за този млад екип от преподаватели по физическо възпитание, който са съставили, защото връзката между учители и ученици става още по-силна“, каза Христо Бардуков.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. 

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

Comments are closed.